Workshops

“Jezelf leren kennen is de meest boeiende weg die je kunt bewandelen" ~ Evert van de Ven

Witte Raaf Mindfulness Workshops

We bieden diverse workshops per jaar. Tijdens deze workshops worden een aantal mindfulness principes onder de aandacht gebracht op interactieve wijze.

Theorie en oefeningen wisselen elkaar af en geven de deelnemers een goede indruk van wat mindfulness is. Zo laat bijvoorbeeld een bodyscan je ervaren wat er zoal in het lichaam op te merken valt en gaat het landschap van stress in op hoe stress voor jou werkt.

Mindfulness leert je, zonder oordeel, te kijken naar dat wat er is om hier vervolgens bewust op te kunnen reageren.

De workshops creëren bewustwording van automatische patronen, kracht van gedachten en aandacht. Middels praktische tips en oefeningen kunnen de deelnemers na de workshop zelf aan de slag om meer mindful te zijn in hun werk en dagelijks leven en bewuster om te gaan met alle omstandigheden en veranderingen welke er op hun pad komen.

Meld je hieronder aan op de Nieuwsbrief om een uitnodiging te ontvangen voor de komende workshops.

Je mag ook bellen of een email sturen, we plannen ook workshops op verzoek.

Cacao Ceremonie


Wil je ook kennis maken met de liefdevolle & zachte kracht van Cacao!?
Laat je meenemen op een reis van je hoofd naar je hart begeleid door muziek, meditatie en een verbindend samenzijn.

Datum: Zondag 10 Juli
Tijdstip: 13.30-16.00
Locatie: Zuiderlicht Breda
Kosten: 27,50 euro
Aanmelden: witteraaf-mindfulnesstraining@outlook.com


Programma: 

13.30:
Welkom en intentiemeditatie
13.45: informatie Cacao en openen cirkel
14.00:
Drinken van cacao en de begeleide reis: meditatie muziek en oefeningen. 
15.30:
ruimte om ervaringen te delen. 

16.00: afsluiting.

Een cacao ceremonie is een emotionele  en zintuigelijke ervaring. Het nodigt je uit om contact te maken met je diepste wezen en de kern van je hart. Het ontgift je lichaam en je ziel en geeft je immuunsysteem  een enorme boost!

De ceremonie is een uitnodiging om terug te komen naar je essentie .
We zullen de cacao drinken en aan een reis  beginnen waarbij we gebruik maken van de kracht van intentie, live-muziek, meditatie . Op een liefdevolle  manier word je door een reeks oefeningen geleid waarbij je weer in staat gesteld word je eigen reflectie te zien. En op een diep niveau een verbinding aan te gaan met jezelf en je omgeving.

Facilitator: Josje van Bogaert
Josje is al ruim 10 jaar Mindfulness trainer en daarnaast ook opgeleid als compassietrainer.
Quote: “Het voelt als mijn zielsmissie om samen te werken met plantmedicijen en op die manier ruimte te creëren voor persoonlijke groei en transformatie in mensen hun persoonlijke processen."

Wat is cacao? 
Cacao is een plantmedicijn en het gebruik ervan gaat al eeuwenlang mee. Cacao heeft een rijke geschiedenis in Meso-Amerikaanse inheemse culturen. Sporen van het gebruik van cacao gaan terug tot meer dan 4000 jaar geleden. Cacao kreeg een goddelijke status in verschillende culturen zoals de Olmeken, Izapan, Maya, Tolteken, Azteken en Inca’s. 

Cacao, of Ka’kaw is een woord uit de taal van de Maya`s. Zij noemden het ook wel: “het water dat stroomt door het hart". Er zijn vele legenden onder de inheemse Amazone volkeren waarin de cacaoboon zorgdroeg voor de (her)verbinding via het hart tussen mens en natuur. Dit kreeg vorm in ceremonies, rituelen en offerandes. Ook werd het gedronken wanneer verschillende tribes elkaar wilde ontmoeten om vanuit het hart met elkaar te verbinden.

Cacao ceremonies
Cacao wordt al duizenden jaren gebruikt als een heilige drank om te verbinden met het goddelijke. In de westerse cultuur zijn we niet gewend om planten als heilig te zien of bepaalde krachten toe te kennen. We kunnen veel leren van planten en kennis van inheemse culturen.  In een ceremonie wordt cacao op een bewuste manier ingezet en gerespecteerd als een plantmedicijn. We werken met cacao om genezing en groei de ondersteunen.  Cacao is een doorgang naar transformatie, of het nu gaat om het loslaten van oude patronen of dat je tot een dieper begrip wil komen van jezelf. 

Medicijn van het hart
Cacao helpt ons om naar binnen te reizen, ons te verbinden met ons hart, patronen bloot te leggen, zelfliefde te cultiveren, bewustzijn te vergroten en ons te ondersteunen op ons pad en in persoonlijke groei. Het creëert geen dingen die er niet zijn, maar is een krachtige katalysator voor deze processen. Het staat bekend als een hartopenend medicijn dat helpt om inzicht en bewustzijn te vergroten. Het helpt om diepere emoties en gevoelens makkelijker te uiten. 

Cacao is gezond!
Cacao word vaak een superfood genoemd. Dat komt omdat het veel belangrijke voedingsstoffen bevat.  Cacao is chemisch gezien het meest complexe type voedsel met een interessant effect op lichaam en geest. Cacao bevat de hoogste concentratie antioxidanten en magnesium van alle levensmiddelen in de wereld.

Door de antioxidanten openen de bloedvaten zich en kan zuurstof makkelijker door het lichaam verspreiden. De hersenen en het hart kunnen zelfs tot 40% meer aan zuurstof ontvangen.

Het is rijk aan chroom, theobromine, mangaan, zink, koper, ijzer, vitamine c, omega-6 vetzuren, tryptofaan, serotonine en nog meer stoffen.

Daarnaast bevat Cacao PEA. Dit is een stof die we produceren in ons lichaam als we verliefd worden. PEA speelt is een belangrijk onderdeel in het vergroten van onze focus en concentratie.  Anandamide is een endorfine dat het menselijke lichaam produceert na inspanning. Het staat bekend als de gelukzalige chemische stof die vrijkomt als we ons gelukkig voelen. Dit stofje is alleen nog gevonden in de cacaoplant

Goed om te weten
De Cacaodrank is een plantmedicijn zonder hallucinerend effect. Wat dat betreft is het een volkomen veilige en laagdrempelige manier om kennis te maken met wat een plantmedicijn voor je kan betekenen.

Wanneer kun je beter geen cacao drinken? 
Als je zwanger bent of intensieve borstvoeding geeft kun je beter geen ceremoniële cacao drinken. Cacao is een vaatverwijder en pompt meer bloed richting het hart. Het is daarom minder geschikt voor mensen die last hebben van hartklachten of een verhoogde bloeddruk. Voor mensen die anti depressieve gebruiken met MAO-remmers is cacao drinken een contra-indicatie. 

Hoe bereid ik me voor op een ceremonie?
Om de cacao zo goed mogelijk haar werking te laten doen, is het beter een dag van te voren geen alcohol te drinken en matig tot geen vleesproducten te eten. Drink een paar uur voor de ceremonie geen cafeïne en eet licht verteerbaar voedsel. Op die manier bereid je je lichaam zo optimaal mogelijk voor.