Cacao ceremonies

“Cacao opens the door to your heart. It`s up to you to walk through it" ~ Keith Wilson

Cacao Ceremonie


Wil je ook kennis maken met de liefdevolle & zachte kracht van Cacao!?
Laat je meenemen op een reis van je hoofd naar je hart begeleid door muziek, meditatie en een verbindend samenzijn.

Datum: Zondag 23 April
Tijdstip: 13.30-16.30
Locatie: Zuiderlicht Breda
Kosten: 30,00 euro
Aanmelden: witteraaf-mindfulnesstraining@outlook.com


Programma: 

13.30:
Welkom en intentiemeditatie
13.45: informatie Cacao en openen cirkel
14.00:
Drinken van cacao en de begeleide reis: meditatie muziek en oefeningen. 
15.45:
integratie oefening.

16.15: afsluiting.

Een cacao ceremonie is een emotionele  en zintuigelijke ervaring. Het nodigt je uit om contact te maken met je diepste wezen en de kern van je hart. Het ontgift je lichaam en je ziel en geeft je immuunsysteem  een enorme boost!

De ceremonie is een uitnodiging om terug te komen naar je essentie .
We zullen de cacao drinken en aan een reis  beginnen waarbij we gebruik maken van de kracht van intentie, live-muziek, meditatie . Op een liefdevolle  manier word je door een reeks oefeningen geleid waarbij je weer in staat gesteld word je eigen reflectie te zien. En op een diep niveau een verbinding aan te gaan met jezelf en je omgeving.

Facilitator: Josje van Bogaert
Josje is al ruim 10 jaar Mindfulness trainer en daarnaast ook opgeleid als compassietrainer.
Quote: “Het voelt als mijn zielsmissie om samen te werken met plantmedicijen en op die manier ruimte te creëren voor persoonlijke groei en transformatie."

Cacao is ..  
Een gerespecteerd plantmedicijn waarvan het gebruik al eeuwenlang meegaat. Cacao kreeg een goddelijke status in verschillende culturen zoals de Olmeken, Izapan, Maya, Tolteken, Azteken en Inca’s. Cacao, of Ka’kaw is een woord uit de taal van de Maya`s. Zij noemden het ook wel: “het water dat stroomt door het hart". Er zijn vele legenden onder de inheemse Amazone volkeren waarin de cacaoboon zorgdroeg voor de (her)verbinding via het hart tussen mens en natuur. Dit kreeg vorm in ceremonies, rituelen en offerandes. 

Medicijn van het hart
Cacao helpt ons om naar binnen te reizen, ons te verbinden met ons hart, patronen bloot te leggen, zelfliefde te cultiveren, bewustzijn te vergroten en ons te ondersteunen op ons pad en in persoonlijke groei. Het creëert geen dingen die er niet zijn, maar is een krachtige katalysator voor deze processen. Het staat bekend als een hartopenend medicijn dat helpt om inzicht en bewustzijn te vergroten. Het helpt om diepere emoties en gevoelens makkelijker te uiten. 

Cacao ceremonies
  In een ceremonie wordt cacao op een bewuste manier ingezet en gerespecteerd als een plantmedicijn. Het is een krachtige katalysator voor helend werk. We werken met cacao om genezing en groei de ondersteunen.  Cacao is een doorgang naar transformatie, of het nu gaat om het loslaten van oude patronen of dat je tot een dieper begrip wil komen van jezelf.  Tijdens een cacao ceremonie drinken we samen in een veilige omgeving cacao. Josje en de cacao nemen je mee in het verbinden met je eigen hart. Je word begeleid door middel van live-muziek en meditatie. We kiezen bewust voor aandacht en vertraging met behulp van rituelen. 

Effecten van Cacao ..
Cacao word vaak een superfood genoemd. Dat komt omdat het veel belangrijke voedingsstoffen bevat.  Cacao is chemisch gezien het meest complexe type voedsel met een interessant effect op lichaam en geest. Cacao bevat de hoogste concentratie antioxidanten en magnesium van alle levensmiddelen in de wereld.

Het is rijk aan chroom, theobromine, mangaan, zink, koper, ijzer, vitamine c, omega-6 vetzuren, tryptofaan, serotonine en nog meer stoffen.

Daarnaast bevat Cacao PEA. Dit is een stof die we produceren in ons lichaam als we verliefd worden. Het staat bekend als de gelukzalige chemische stof die vrijkomt als we ons gelukkig voelen. Dit stofje is alleen nog gevonden in de cacaoplant!

De Cacaodrank is een plantmedicijn zonder hallucinerend effect. Wat dat betreft is het een volkomen veilige en laagdrempelige manier om kennis te maken met wat een plantmedicijn voor je kan betekenen.

Als je zwanger bent of intensieve borstvoeding geeft kun je beter geen ceremoniële cacao drinken. Cacao is een vaatverwijder en pompt meer bloed richting het hart. Het is daarom minder geschikt voor mensen die last hebben van hartklachten of een verhoogde bloeddruk. Voor mensen die anti depressieve gebruiken met MAO-remmers is cacao drinken een contra-indicatie. 

Hoe bereid ik me voor?
Om de cacao zo goed mogelijk haar werking te laten doen kun je op een aantal dingen letten voordat je in ceremonie gaat:

Eet een dag van te voren geen vlees en neem bij voorkeur geen alcohol tot je. 

Cacao bevat wat cafeïne dus het is aan te raden 3 uur van te voren geen koffie of andere stimulerende dranken te drinken.

Het is aan te raden om tenminste 3 uur voor de ceremonie niet te eten. Op die manier kan je lichaam de cacao goed en snel absorberen. 

Drink voldoende water voor en na de ceremonie aangezien Cacao vocht onttrekkend is. 

Je kunt invoelen op jouw intentie van deelnemen. Daarmee is de ceremonie eigenlijk al begonnen! 

Volg je hart het weet de weg