Cacao ceremonies

“Cacao opens the door to your heart. It`s up to you to walk through it" ~ Keith Wilson

Cacao Ceremonie


Wil je ook kennis maken met de liefdevolle & zachte kracht van Cacao!?
Laat je meenemen op een reis van je hoofd naar je hart!
Begeleid door muziek, meditatie en verbindend samenzijn. 

Datums geplande Ceremonies: 

Locatie Zuiderlicht Breda
Tijdstip: 13.30 – 16.30

2024
– Zondag 17 Maart 
– Zaterdag 4 mei
– Zondag 30 juni
– Zondag 21 Juli

Kosten: 35,00 euro

Aanmelden?
Stuur een mailtje naar:
witteraaf-mindfulnesstraining@outlook.com
Of vul het aanmeldformulier in onder aan de pagina! 

Programma: 
13.30:
Welkom en intentiemeditatie.
13.45: informatie Cacao en openen cirkel.
14.00:
Drinken van cacao en de begeleide reis: meditatie en sound(healing). 
15.45:
integratie oefening.

16.15: afsluiting.

Een cacao ceremonie is een zintuigelijke en helende ervaring. Het nodigt je uit om contact te maken met je intuïtie en je hart te openen. Het ritueel ondersteunt je om te verbinden met je onderbewuste en innerlijke kracht. Daarnaast ontgift het je lichaam en krijgt je immuunsysteem een enorme boost!

We drinken samen cacao en creëren en veilige ruimte om jouw persoonlijke reis te maken. Dit wordt ondersteund door muziek, meditatie en de kracht van het zetten van een intentie.
De cacao en de ceremonie stelt je in staat om op een dieper niveau de verbinding met jezelf aan te gaan

Facilitator: Josje van Bogaert
Josje is al ruim 10 jaar Mindfulness trainer en daarnaast ook opgeleid als compassietrainer.
Quote: “Het voelt als mijn zielsmissie om samen te werken met plantmedicijen en op die manier ruimte te creëren voor persoonlijke groei en transformatie."

Cacao is ..  
Een gerespecteerd plantmedicijn waarvan het gebruik al eeuwenlang meegaat. Cacao kreeg een goddelijke status in verschillende culturen zoals de Olmeken, Izapan, Maya, Tolteken, Azteken en Inca’s. Cacao, of Ka’kaw is een woord uit de taal van de Maya`s. Zij noemden het ook wel: “het water dat stroomt door het hart". Er zijn vele legenden onder de inheemse Amazone volkeren waarin de cacaoboon zorgdroeg voor de (her)verbinding via het hart tussen mens en natuur. Dit kreeg vorm in ceremonies, rituelen en offerandes. 

Medicijn van het hart
Cacao helpt ons om naar binnen te reizen, ons te verbinden met ons hart, patronen bloot te leggen, zelfliefde te cultiveren, bewustzijn te vergroten en ons te ondersteunen op ons pad en in persoonlijke groei. Het creëert geen dingen die er niet zijn, maar is een krachtige katalysator voor deze processen. Het staat bekend als een hart openend medicijn dat helpt om inzicht en bewustzijn te vergroten. Het helpt om diepere emoties en gevoelens makkelijker te uiten. 

Cacao Ceremonies
 

In een ceremonie wordt cacao op een bewuste manier ingezet en gerespecteerd als een plantmedicijn. Het is een krachtige katalysator voor helend werk. We werken met cacao om genezing en groei de ondersteunen.  Cacao is een doorgang naar transformatie, of het nu gaat om het loslaten van oude patronen of dat je tot een dieper begrip wil komen van jezelf.  Tijdens een cacao ceremonie drinken we samen in een veilige omgeving cacao. Josje en de cacao nemen je mee in het verbinden met je eigen hart. Je wordt begeleid door middel van livemuziek en meditatie. We kiezen bewust voor aandacht en vertraging met behulp van rituelen. 

Effecten van Cacao ..
Cacao wordt een superfood genoemd. Dat komt omdat het veel belangrijke voedingsstoffen bevat.  Cacao is chemisch gezien het meest complexe type voedsel met een interessant effect op lichaam en geest. Cacao bevat de hoogste concentratie antioxidanten en magnesium van alle levensmiddelen in de wereld.

Het is rijk aan chroom, theobromine, mangaan, zink, koper, ijzer, vitamine c, omega-6 vetzuren, tryptofaan, serotonine en nog meer stoffen.

Daarnaast bevat Cacao PEA. Dit is een stof die we produceren in ons lichaam als we verliefd worden. Het staat bekend als de gelukzalige chemische stof die vrijkomt als we ons gelukkig voelen. Dit stofje is alleen nog gevonden in de cacaoplant!

De Cacaodrank is een plantmedicijn zonder hallucinerend effect. Wat dat betreft is het een volkomen veilige en laagdrempelige manier om kennis te maken met wat een plantmedicijn voor je kan betekenen.

Als je zwanger bent of intensieve borstvoeding geeft kun je beter geen ceremoniële cacao drinken. Cacao is een vaatverwijder en pompt meer bloed richting het hart. Het is daarom minder geschikt voor mensen die last hebben van hartklachten of een verhoogde bloeddruk. Voor mensen die antidepressiva gebruiken met MAO-remmers is cacao drinken een contra-indicatie. 

Hoe Bereid ik mezelf voor? 
Om je lichaam de Cacao zo goed mogelijk te laten opnemen kun je op een aantal dingen letten: 

-Eet een dag van te voren geen vlees en drink bij voorkeur geen alcohol. 
– Het is aan de raden om voor een Cacao Ceremonie geen koffie te drinken. Dit omdat Cacao een stimulerende werking heeft net als Cafeïne. 
– Je kunt er voor kiezen om te vasten voor de Cacao Ceremonie. Op die manier neemt je lichaam de cacao direct op. Kies anders voor een licht verteerbare maaltijd. 
– Drink voldoende water voor en na de Ceremonie. Cacao onttrekt vocht uit het lichaam. 
– Alvorens deel te nemen aan een Ceremonie kun je nadenken of invoelen of je een intentie hebt. Daarmee is eigenlijk de kracht van de Ceremonie al begonnen! 

Volg je hart het weet de weg!

Aanmelden voor cacao ceremonie

  Over Witte Raaf Mindfulness
  Adres en contact

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief


   Contact
   Mail: witteraaf-mindfulnesstraining@outlook.com
   Bel: 0631386885
   Dennenweg 15
   4715SE Rucphen